Spiermassa opbouwen

Wanneer je een hulpmiddel zoekt om je spiermassa mee op te bouwen, dan kun je na gaan denken om gebruik te gaan maken van proteïne shakes. Deze bevatten eiwitten of nog beter gezegd aminozuren. Wanneer je wilt dat je spieren gaan groeien dan zijn er specifieke aminozuren belangrijk. Benieuwd hoe je spiermassa kan opbouwen met behulp van proteïne shakes? Dat lees je hier!

 

Specifieke aminozuren

Als je wilt dat je spiermassa wordt opgebouwd dan zijn voedingsmiddelen waar de biologische waarde hoog van zijn erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan dierlijke producten zoals vlees, gevogelte, vis en zuivel (melk, kwark en kaas). Deze producten zijn redelijk prijzig waardoor veel mensen kiezen voor een proteïne shake. Deze zijn makkelijk te bereiden, relatief goedkoop voor het aantal eiwitten dat erin zit en hebben de hoogste kwaliteit eiwitten.

 

Aantal eiwitten per dag

Het verschilt per persoon hoeveel eiwitten iemand per dag nodig heeft. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld hoeveel je sport en hoe actief je op een dag bent. Als je graag je spiermassa wil opbouwen dan moet je tussen de 1,5 gram en 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht innemen. Als je meer dan 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht inneemt heeft dit verder geen tot weinig meerwaarde.

 

Wat is de beste proteïne shake?

Alle proteïne shakes waar voldoende wei eiwitten in zitten zijn geschikt voor spiergroei. Wanneer je vegetariër bent dan kun je het beste kiezen voor soja-eiwitten. Verder maakt het voor het opbouwen van je spiermassa niet uit of je wei concentraat consumeert of kiest voor wei isolaat. Dit is eigenlijk alleen relevant als je lactose intolerant bent, dan kun je beter kiezen voor wei isolaat. Wanneer dat niet het geval is kun je beter kiezen voor wei concentraat omdat dit goedkoper is.

 

Proteïne shake met een eiwitmix

De beste proteïne shake voor spiergroei is een eiwitmix die bestaat uit langzame en snelle afbreekbare eiwitten. De meest kosteneffectieve combinatie is hierbij de combinatie caseïne en wei eiwit concentraat. Dit is een mix die zorgt dat je een vertraagde afgifte hebt van aminozuren gedurende 5-7 uur na inname.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over spiermassa opbouwen met proteïne shakes? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.