Afvallen

Steeds meer mensen maken gebruik van proteïne shakes. De redenen hiervoor verschillen. Sommige drinken het als ondersteuning van de spieropbouw maar het wordt ook gebruik om sneller te herstellen van een blessure of om gewicht te verliezen. Benieuwd hoe je kan afvallen met behulp van proteïne shakes? Lees dan verder!

 

Wat is een proteïne shake?

Je kunt ervoor kiezen om een proteïne shake kant en klaar te kopen of zelf te maken door vloeistof te mengen met eiwitpoeder. De meeste mensen kiezen water als vloeistof omdat hier geen calorieën in zitten. Het hongergevoel wordt door deze shakes onderdrukt waardoor je waarschijnlijk minder calorieën binnenkrijgt op een dag. Hierdoor ontstaat er een negatieve energiebalans wat betekent dat je meer calorieën verbrand dan dat je binnen krijgt. Hierdoor val je dus af.

 

Welke proteïne shakes gebruiken voor afvallen?

Per proteïne shake verschilt het welke soorten eiwitten erin zitten. Als je wilt afvallen door middel van eiwitshakes is het belangrijk om een eiwitshake te kiezen met de juiste eiwitten, het verschilt namelijk hoeveel calorieën erin zitten per shake. Je kan het beste kiezen voor het whey eiwit als je wil afvallen. Dat is een eiwit op basis van zuivel. Hier zitten alle essentiële aminozuren in en deze worden snel door je lichaam opgenomen. Dit zal helpen om het hongergevoel sneller te laten afnemen.

 

Proteïne shakes en fatburners

Om nog sneller af te vallen kun je het beste proteïne shakes combineren met fatburners. Een fatburner stimuleert de vetverbranding. De vetopname wordt verminderd, je stofwisseling wordt bevorderd en je eetlust wordt in toom gehouden. Door een fatburner te combineren met een proteïne shake zorgt ervoor dat je je spiermassa behoudt tijdens het afvallen.

 

Dus kun je afvallen met proteïne shakes?

Het afvallen kun je laten versnellen door gebruik te maken van proteïne shakes. Een maaltijd vervangen door een proteïne shake zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor je een negatieve energiebalans krijgt en dan zal het niet lang duren voordat je resultaat ziet. Door gebruik te maken van proteïne shakes zorgt ervoor dat het hongergevoel weg gaat, je gewicht verliest en de kans op een terugval is kleiner.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over afvallen met proteïne shakes? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.